Zomer wild: Ree

Ree: heerlijk mals met lichte wildsmaak

Zoekt u naar mals vlees in het voorjaar of in de zomer? Of naar het perfecte exclusieve stukje wild? Probeer ree biefstuk eens! Ree geeft prachtig mals vlees met een lichte wildsmaak. Dit vlees kent vele bereidingsmogelijkheden. Wij vertellen u er graag meer over.

Echte lekkerbekjes

Reeën zijn echte lekkerbekjes. Ze eten vooral kruiden, zachte blaadjes en knoppen van bomen en gewassen. Daarnaast drinken ze veel water en zijn ze gek op jong koolzaad, gerst, haver, erwten en klaver. En dit proeft u terug in het vlees.

De ree

De ree komt veel voor op de Veluwe. Veel mensen verwarren reeën met herten, maar er is een duidelijk verschil. Zo is een hert groter en zwaarder. Reeën worden slechts rond de 70 cm hoog, te vergelijken met een herdershond. Er mag op reeën gejaagd worden van januari tot en met augustus. Hierdoor kunt u genieten van het meest edele wild!

Breed assortiment

Omdat ree op verschillende manieren te bereiden is, bieden wij u een gevarieerd assortiment. Gaat u voor de reerug, bout of kiest u voor de biefstuk? Natuurlijk kunnen wij van biefdelen ook heerlijke rollade, paté en ham bereiden.

De rug en bouten

De rug en de bouten van de ree zijn culinair gezien het meest interessant. De voorbout heeft weinig vlees en wordt meestal gebruikt voor ree peper. Koteletten komen van het ribstuk, de biefstuk komt van de achterbout. Van de reerug snijden wij vooral medaillons.

Ree bereiden

Reeboutbiefstuk hoeft u aan beide kanten slechts drie minuten te bakken. Als het een dik stuk vlees is, mag het een paar minuten langer. Wilt u reerug bereiden? Verwarm de oven dan voor op 225˚C en bestrooi de reerug met zout en peper. Verhit vervolgens boter en olie in een braadslede en braad de reerug aan. Doe de reerug vervolgens 45 minuten in de oven op 125˚C en geniet ervan!

Ree bestellen

Bij ons kunt u ree bestellen. Kunt u een keuze maken? Wij adviseren u graag. Bekijk ons assortiment en neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 

Deel deze pagina

Contactgegevens

Suggesties, klantspecifieke oplossing.
Neem contact op met W&G Brinkhorst.

Ede 0318-573600 / Best 0499-375731

Wellicht interessant voor u

Werken bij W&G Brinkhorst

Uit de oude doos: wildavond 1990

Uw Wereldse Kipkeuze