Zomer wild: Duif

Gerookte wilde duivenborst: compact en mals

Eerlijk én heerlijk, dat is de duif. Gerookte wilde duivenborst is een echte delicatesse en smaakt erg mals. Heeft u er al zin in om hiermee een gerecht samen te stellen? Wij vertellen u graag meer over de duif en hoe u dit het beste kunt bereiden. Eet smakelijk alvast!

Even voorstellen.. de duif

Duiven zijn populair onder de vleesliefhebbers. En dat is niet voor niets. Duiven scharrelen dagelijks een gevarieerd kostje bij elkaar en dat proeft u terug in de smaak van het vlees. Daarnaast is het zeer eenvoudig te bereiden.

Duiven wegen gemiddeld slechts 300 tot 600 gram. Dit is lichter dan een kip. In Nederland worden duiven in de zomerperiode bejaagd. En daar kunnen we nu heerlijk van genieten.

Compact en mals vlees

Omdat duiven het liefst op akkerlandjes in de omgeving van bossen leven, voeden ze zich vooral met granen, zaden en bessen. Ook genieten ze van de overschot van de oogst en zaden van wilde planten. Daardoor is het donkere vlees van de duif erg compact en mals.

Voor ieder wat wilds

Duif is op verschillende manieren te bereiden. Wist u dat u zelfs een hele duif kunt braden in een koekenpan en oven? Wij bieden voor ieder wat wil(d)s. Zo kunnen wij panklare boerderijduiven aan u leveren. Maar ook Anjou duiffilet gevuld met farce, gerookt of met vleugeldeel, is mogelijk bij ons. Bekijk ons assortiment en laat ons gerust weten wat uw wensen zijn.

Duif bereiden

Hoe kunt u het beste duif bereiden zodat de smaak volledig tot zijn recht komt? Als eerste braadt u de duivenfilet aan beide kanten kort in een koekenpan. Als u het vervolgens een kwartier in de oven doet op 150˚C, word het vlees lekker mals. Heel eenvoudig en ook nog eens erg lekker!

Duif bestellen

Wilt u duif bestellen of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met het juiste product voor uw gerecht.

 

Deel deze pagina

Contactgegevens

Suggesties, klantspecifieke oplossing.
Neem contact op met W&G Brinkhorst.

Ede 0318-573600 / Best 0499-375731

Wellicht interessant voor u

Uit de oude doos: wildavond 1990

Schots hert onweerstaanbaar