Verrassend van de Veluwe: Veluwse eend

Veluwse eend: zacht, mals en fijn van draad

Het vlees van de Veluwse eend is mager en puur van smaak. Hoe dat komt? De Veluwse eend eet alleen plantaardig en medicijnvrij voedsel. De vogels leven in diervriendelijke stallen met veel ruimte en licht. Dat maakt de Veluwse eend minder kwetsbaar voor ziekten. Het resultaat is een zacht en mals stukje vlees. Fijn van draad. Lees hier meer over dit heerlijke stukje vlees en bekijk ons assortiment.

Eendenvlees

U proeft dat de Veluwse eenden een goed leven hebben in diervriendelijke stallen. Met natuurlijke, plantaardige voeding. Eendenvlees is fijn van draad, mals en zacht van smaak. Het is gezond en mager, dankzij een dieet van granen. Er gaat niets boven Veluws eendenvlees gegrild op de borst. Maar ook de eendenbouten van W&G Brinkhorst zijn geliefd vanwege de rijke smaak.

Veluwse eend groeit geleidelijk

Moeder eenden worden op een aparte boerderij grootgebracht. Dat gaat in een natuurlijk tempo. In diervriendelijke omstandigheden leggen zij hun eieren. Zodra de eieren zijn uitgebroed, verhuizen de pasgeboren kuikens naar de stal van de eendenhouder. Daar volgen ze een natuurlijk en medicijnvrij dieet. Het resultaat is een evenwichtige en smaakvolle eend die geleidelijk aan op goed gewicht is gekomen.

Verbonden met de Vaderlandse geschiedenis

De Veluwse eend kent een bijzondere geschiedenis, die nauw verweven is met ons polderland. Toen de Afsluitdijk in de jaren twintig van de vorige eeuw werd gedicht, verloren veel vissers hun baan. Een aantal van hen begon een nieuw leven als eendenhouder. Met succes. Nog altijd leven de tamme eenden op verschillende plaatsen op de Veluwe in stallen. Hollandser kan het bijna niet. W&G Brinkhorst laat u graag genieten van dit heerlijke vlees met een rijke historie.

Assortiment Veluwse eend W&G Brinkhorst

Het assortiment Veluwse eend van W&G bestaat onder meer uit eendenborstfilet, eendenbouten en de hele eend. Volgens Victor Brinkhorst gaat er niets boven een Veluwse eendenborst waarvan het vel is uitgebakken op de grill. Victor: "Het vlees krijgt zo een lekker krokant jasje."

Wilt u meer weten over de Veluwse eend of wilt u eend in uw assortiment opnemen? Neem gerust contact met ons op.

 

 

Deel deze pagina

Contactgegevens

Suggesties, klantspecifieke oplossing.
Neem contact op met W&G Brinkhorst.

Ede 0318-573600 / Best 0499-375731

Wellicht interessant voor u

Speenvarken: zacht en puur als de lente

Uit de oude doos: wildavond 1990

Uw Wereldse Kipkeuze

Lunchtime

Kip aan het spit, trend van nu