Wild in de zorg: een feest van herkenning

Een mooi gedekte tafel en een aantrekkelijk opgemaakt bord met heerlijk eten, dat zorgt ervoor dat we graag aan tafel zitten en dat het eten beter smaakt. In de zorg is dit niet anders. W&G Brinkhorst levert wild en gevogelte met authentieke smaken en bereiding, helemaal op maat voor ouderen. Wij verrassen ouderen én koks die in deze sector werken graag met onze creatieve gerechten.

Herinneringen aan vroeger

Wild is een feest van herkenning voor ouderen. De meeste ouderen kennen het wildstoofpotje of de wildrollade nog van vroeger. "Met wild en gevogelte serveer je niet alleen een bijzonder gerecht", vertelt Theo Aalbers, Accountmanager Zorg binnen W&G. "Je geeft ze ook een stuk beleving mee, die past bij het jaargetijde."

Speciaal voor de zorg bereidt W&G de mooiste en herkenbare gerechten. Daarbij houden we uiteraard rekening met de smaak van ouderen. Zo houden ze over het algemeen niet zo van uitgesproken wildsmaken, zoals wildzwijn. Maar met konijn, haas en bijvoorbeeld kalkoen doen we ze vaak een groot plezier.

Wild: ook in het najaar

Wie denkt dat wild alleen met de kerst geserveerd kan worden, heeft het mis. Door in de herfst en winter wild en gevogelte te serveren, voelt de bewoner zich extra gewaardeerd. Theo: "Denk bijvoorbeeld aan ree- of hazenpeper. Dat roept bij veel mensen herinneringen op. Zeker omdat wij in onze gerechten zoveel mogelijk vasthouden aan de authentieke smaak en receptuur.”

Bijzondere producten, boordevol voedingswaarden

De koelverse gerechten van W&G zijn heel makkelijk klaar te maken. De porties zijn afgestemd op de behoeftes van de zorg. Bovendien zitten onze gerechten boordevol voedingswaarden.

Theo: "Die combinatie van smaak, herkenning, seizoen én regionaal maken wild en gevogelte tot een bijzonder product. Dat spreekt de mensen heel erg aan. Niet alleen de bewoners, maar ook de mensen in de keuken. Die vinden het vaak prachtig om hiermee te werken. Soms geven we ze tips over de bereiding en presentatie. Er is vooral veel vraag naar verrassende gerechten, zoals een hertensucade in wildsaus, een Veluwse wildschotel of een smakelijke wildsaucijs.”

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw zorginstelling? Onze gerechten zijn smakelijk, snel en altijd 100% afgestemd op uw maaltijdverstrekking. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en bekijk onze nieuwe brochure

Deel deze pagina

Contactgegevens

Suggesties, klantspecifieke oplossing.
Neem contact op met .

Wellicht interessant voor u

Uit de oude doos: wildavond 1990

Schots hert onweerstaanbaar