Veluws wild zwijn: uitstekende kwaliteit

Loslopend wild in de vrije natuur, dat is kenmerkend voor de Veluwe. Wanneer u er rondrijdt of loopt, komt u vaak sporen tegen van wilde zwijnen. Omgeploegde grond wil zeggen dat de zwijnen op zoek waren naar insecten, kiemen en eikels. Wilde zwijnen zijn namelijk echte alleseters! Lees hier meer over wild zwijn en bekijk ons mooie assortiment.

Een uitgesproken wildsmaak

Het gevarieerde menu van het wilde zwijn zorgt voor heerlijk vlees met een uitgesproken wildsmaak. De leeftijd, het geslacht, jaargetijde en gesteldheid van het zwijn zijn hierbij wel van belang.

U kunt zelf een mooie ham maken van goede achterbouten. Ga hierbij wel zorgvuldig te werk en neem er een dag of drie de tijd voor. Of bekijk ons mooie assortiment wildhammen!

De jacht op het zwijn

Wild zwijn is zeer geliefd bij jagers. Het is aan de jager en de natuurbeheerders van de Veluwe om door een juiste selectie te zorgen voor een gezonde en verantwoorde populatie van wilde zwijnen. Wilde zwijnen kunnen namelijk schade aanrichten aan de landbouw. Er mag dan gejaagd worden om de populaties in omvang te beperken.

Ons assortiment wild zwijn

W&G Brinkhorst biedt een compleet assortiment Europees en Veluws wild zwijn van uitstekende kwaliteit. Dit is bij ons vers verkrijgbaar van 1 juli tot 28 februari. Wild zwijn is een waardevolle aanvulling op uw menukaart, laat u daarom verrassen! 

 

Deel deze pagina

Contactgegevens

Suggesties, klantspecifieke oplossing.
Neem contact op met W&G Brinkhorst.

Ede 0318-573600 / Best 0499-375731

Wellicht interessant voor u

Uit de oude doos: wildavond 1990

Schots hert onweerstaanbaar