Hollandse haas, voor de fijnproever

Er gaat niets boven Hollandse haas, een wildsensatie optima forma. Een heerlijke hazenpeper is dan ook niet te versmaden. Het braden van de haas vraagt enige ervaring omdat het vlees bij verkeerde bereiding droog kan worden. Dit is te voorkomen door het vlees van de rug en achterbouten te larderen. Lees hier meer over de haas en bekijk ons assortiment.

De jacht op de haas

De jacht op de haas loopt van half oktober tot half december. Het kleine wild wordt voornamelijk via eenmalige drijfjachten bejaagd. Door het op de juiste manier uitvoeren van de drijfjacht kunnen voldoende hazen achterwaarts of zijdelings levend wegkomen. Een must voor het handhaven van een goed stambestand.

Haas bereiden

Volwassen hazen wegen gemiddeld 2,5 tot 3 kg. De rug is het mooiste gedeelte van de haas en is in korte tijd te bereiden, 15 tot 20 minuten braden volstaat. Een hele haas braden kan ervoor zorgen dat de rug eerder gaar is. Dit is te voorkomen door de haas te versnijden na 20 minuten, de rug warm te houden en de bouten nog verder te braden. Rug en achterbouten worden nog wel eens gelardeerd met reepjes vetspek om te voorkomen dat het vlees droog wordt.

Ons assortiment

Van hazenrug en hazenbout tot hazenpoulet, W&G heeft het in het assortiment. Bestel bij ons de mooiste en lekkerste haas om uw klanten te verrassen. 

Deel deze pagina

Contactgegevens

Suggesties, klantspecifieke oplossing.
Neem contact op met W&G Brinkhorst.

Ede 0318-573600 / Best 0499-375731

Wellicht interessant voor u

Speenvarken: zacht en puur als de lente

Uit de oude doos: wildavond 1990

Uw Wereldse Kipkeuze

De lekkerste kip van de Horecava

Kip aan het spit, trend van nu

Schots hert onweerstaanbaar