Speenvarken: zacht en puur als de lente

Wij hebben een compleet assortiment Hollands speenvarken, van een heel speenvarkentje voor aan de spit tot mooie gerookte bouten en hammen. Speenvarken is een zacht en smaakvol stukje vlees en verdient een plek op uw kaart.

Zacht en puur als de lente zelf. Dat is speenvarken. Het smaakvolle vlees laat zich goed roosteren en blijft toch sappig. Geurig rookhout in combinatie met speenvarken roept de sfeer op van foodtrucks, zomeravonden en festivals in de openlucht. En er kan nog zoveel meer met dit prachtige, lichte vlees. W&G Brinkhorst heeft een compleet assortiment Hollands speenvarken: van vers aan het spit tot mooi gerookte bouten en hammen. Ook hele voorgegaarde en gerookte speenvarkens zijn verkrijgbaar.

Smaak

Speenvarken is wit, zacht en puur. Het vlees bevat weinig vet. Het laat zich goed roosteren en blijft toch sappig. In combinatie met rookhout en kooltjes creëren chefs een heerlijk zacht gerecht met een knapperige bite die doet watertanden. De smaak van speenvarken spreekt veel nationaliteiten aan. De Filipijnse keuken kent bijvoorbeeld Lechon, geroosterd speenvarken met veel knoflook en paté.

Gegaard en gerookt

Speenvarkentje is verkrijgbaar in tal van variaties. Gerookt, gepekeld of gegaard. En omdat beenham van speenvarken niet te versmaden is, verkoopt W&G Brinkhorst dit kant en klaar per kilo. Met speenvarken maakt u prachtige combinaties. Zowel in menu’s op het bord als in presentaties bij buffetten. W&G Brinkhorst biedt daarvoor zowel verse als voorgegaarde en gerookte speenvarkentjes.

Bereiden speenvarken

Een speenvarken wordt meestal in z'n geheel gekookt, gebraden of gegrilld. Dit past helemaal in de trend van low en slow cooking. Tijdens het roosteren geeft de toevoeging van bepaalde soorten rookhout een extra smaakdimensie.

Deel deze pagina

Contactgegevens

Suggesties, klantspecifieke oplossing.
Neem contact op met W&G Brinkhorst.

Ede 0318-573600 / Best 0499-375731

Wellicht interessant voor u

Speenvarken: zacht en puur als de lente

Uit de oude doos: wildavond 1990

Uw Wereldse Kipkeuze

Lunchtime

Kip aan het spit, trend van nu