Maatschappelijk verantwoord ondernemen

W&G Brinkhorst werkt met respect voor mens, dier en milieu. Kwaliteit, ontwikkeling en groei staan bij ons hoog in het vaandel. Op sociaal, ecologisch en economisch gebied.

Via een beheerst productieproces nemen we onze verantwoordelijkheid voor onze hele productieketen. We gaan bewust om met energie, afval en grondstoffen. Dat is maatschappelijk verantwoord ondernemen bij W&G Brinkhorst. We laten dit als volgt zien.

1. Grondstofselectie en duurzaam inkopen

  • Wij werken met IKB Kip. Dit kwaliteitsbeheersingssysteem in de Nederlandse pluimvee(vlees)sector garandeert de productie van veilig pluimveevlees met vastgelegde normen en eisen.
  • Wij kopen in met oog voor prijs en kwaliteit, maar wij houden ook rekening met sociale aspecten en met het milieu.
  • Wij gaan een duurzame relatie aan met onze toeleveranciers.
  • Ons assortiment bevat een breed aanbod aan biologische producten In het aanbod wild en gevogelte is er daarnaast ruime keuze uit producten met 1, 2 of 3 sterren van de Dierenbescherming en Label rouge. 
  • Bij de producten die wij bereiden, streven wij naar clean label.

2. Transparantie

W&G Brinkhorst is graag duidelijk over de herkomst en de vervaardiging van al onze producten. Ons tracking- en tracingsysteem geeft afnemers daarover alle informatie.

3. Gebouw en installatie

Onze werk- en opslagruimtes zijn gekoeld. Om verlies te voorkomen, zijn onze panden bijzonder goed geïsoleerd. Met speciale koelceldeuren tussen de verschillende ruimtes. De deuren zijn ‘zelfsluitend’ en de verlichting wordt uitgeschakeld indien ruimtes ongebruikt zijn. De warmte van de koelmotoren vangen wij op voor hergebruik.

4. Transport

W&G Brinkhorst gebruikt eigen gekoeld transport. Onze chauffeurs voelen zich verantwoordelijk voor voedselveiligheid, hygiëne en kwaliteit. Zij passen een zuinige rijstijl toe; het nieuwe rijden.

5. Innovatie en diversiteit in de organisatie

Onze medewerkers zijn intensief betrokken bij product- en procesontwikkelingen. W&G geeft gemotiveerde medewerkers graag de kans om intern te groeien en te ontwikkelen. 

 
Al onze medewerkers zijn en blijven goed opgeleid. Dat heeft onze voortdurende aandacht. Ook met zorgvuldige werving en selectie werken we daaraan. Wij geloven dat een mix van verschillende nationaliteiten goed is voor innovatie en diversiteit op de werkvloer. 
 
Graag bieden wij ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mooie kans op werk. Daarvoor werken wij samen met een bemiddelende organisatie.