Uw Wereldse Kipkeuze

Overal ter wereld staat kip op het menu en met W&G Brinkhorst brengt u al die variaties op de borden: saté jam, coq au vin of braaikip, kip tikka masala en kipdij in tempura. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De smaak van de kip verrast altijd. Bij de lunch en zeker ook als borrelhapje of volwaardige avondmaaltijd. Wat wordt uw Wereldse Kipkeuze?

 

Unlimited taste

Jerky wings

Deze subliem gemarineerde kip smaakt naar Jamaica. Al bij het eerste hapje komen er beelden op van een wit strand, ondergaande zon en een perfecte barbecue. Natuurlijk met sinaasappel, peper, piment en mosterd poeder in de marinade. Een kruidenmengsel van tijm, kaneel, gember en knoflook verzorgt het slotakkoord voor de smaakpapillen. Wat een sensatie.

 

 

Saté Ajam

Indonesisch en Maleis gerecht van drie stukjes geroosterd vlees op een bamboe spies. Het wordt vaak langs de kant van de weg bereid en verkocht en is ook in Nederland populair. Zeker in combinatie met pindasaus mag het op geen barbecue ontbreken. Veel koks maken saté ajam of kip saté van kipfilet, maar kipdij leent zich er ook goed voor. Kipdij is wat vetter en droogt dus minder snel uit bij het grillen

 

 

Braaikip

Een braai is een Zuid-Afrikaanse vorm van barbecueën. Met gerechten als boerewors, sosatie en mielies brengt u de braai helemaal in stijl. Vegetarisch braaien kan ook. Dan serveert u kip. Want volgens de Zuid-Afrikanen is kip geen echt vlees. Wij weten wel beter en we laten u graag genieten van rijke kipvariaties. Zo is onze gegaarde braaikip een echte Zuid Afrikaanse klassieker. U hoeft ‘m alleen nog op te warmen.

 

 

Kipdij tempura

Tempura, is zowel een gerecht als een manier van bereiden. Vlees, vis en allerlei groente gaat eerst door een beslag en dan kort in de frituur. Deze methode kwam via Portugese zeevaarders naar Japan. In de zestiende eeuw. Tempurabeslag bestaat uit een deel bloem of rijstmeel, ijskoud water en (vaak) een ei. Het ijskoude water maakt het baksel krokant en luchtig. In combinatie met kipdij wordt tempura een heerlijk licht gerecht. Met tempura is van alles te bereiden: banaan, ananas en zelfs ijs. Serveer met sojasausjes, gember en udon soep.

 

 

Coq au vin

Coq au vin is een culinaire klassieker waar alle Fransen trots op zijn. Zowel de Bourgondiërs als de inwoners van de Auvergne, Elzas en Champagne claimen de oorsprong van dit gerecht. Begrijpelijk met al die heerlijke Franse wijnen, cognac en kip. Coq au vin bestaat uit haan (of kip) in stukken met in vieren gesneden champignons, heerlijk gegaard in een gebonden rode wijnsaus. Er mag knoflook in en rookspek. Er zijn koks die de kip graag even flamberen met cognac.

 

 

Kip Tikka masala

Indiase specerijen, tomatensaus, kleine stukjes gemarineerd en gebakken kip. Dat is kip tikka masala. De herkomst van dit gerecht is net zo avontuurlijk als de smaak. Volgens het ene verhaal wilde een Engelsman in Glasgow graag een saus over zijn kip. Volgens het andere verhaal werd kip tikka masala al in 1950 in Delhi India verkocht als ‘butter chicken’. Een Brits parlementslid probeerde kip tikka masala in 2009 zelfs op lijst met Beschermde Originele Europese gerechten te krijgen. Dat mislukte. Maar feit is dat kip tikka masala altijd naar meer smaakt.

 

Deel deze pagina

Contactgegevens

Suggesties, klantspecifieke oplossing.
Neem contact op met W&G Brinkhorst.

Ede 0318-573600 / Best 0499-375731

Gerelateerde producten

Wellicht interessant voor u

Speenvarken: zacht en puur als de lente

Uit de oude doos: wildavond 1990

Uw Wereldse Kipkeuze

Lunchtime

Kip aan het spit, trend van nu