Natuurlijk, mals en onweerstaanbaar

Daar is ze dan: de nieuwe ster in het assortiment van W&G Brinkhorst. Met gepaste trots stellen we haar aan jullie voor: oranjehoen, dé vijfsterrenkip van Nederland. We bieden je vier sousvide gegaarde producten van deze unieke kip: minirollade, halve kip, vleugel en geroosterde dij.

Je krijgt bij ons sousvide omdat je er dan jaarrond koelvers over kunt beschikken. En er is meer. Met het oranjehoen zet je een prachtig ambachtelijk en oorspronkelijk product op je menu. Lees alles over dit mooie, kleinschalige en pure concept.

Er was eens…
In het buitengebied van Swifterbant, Flevoland staat het kippen- en akkerbouwbedrijf van Johan en zijn moeder Annelien Leenders. Dit familiebedrijf houdt sinds 1997 kippen. Volgens een uniek concept. De tarwe uit de akkerbouw gaat naar de kippen. De mest van de scharrelende kippen zetten Johan en Annelien in voor verrijking van de landbouwgrond en zo ontstaat een mooie kringloop.
Met resultaat: in 2008 is Annelien een van de eerste kippenboeren die met het Gildehoenconcept gaat werken. De voorloper van de Oranjehoen.

Niet 1 ster maar 5!
De Leenders hebben inmiddels meer dan 22 jaar ervaring met het houden van kippen. Na hun ervaring met het ‘1 Ster Betere Leven-Keurmerk’, van de Dierenbescherming gaat ze voor een nieuwe uitdaging: ze lanceren het Oranjehoen, de Vijf Sterren kip.

Het onderscheidende in het verhaal van Leenders is de voeding van de kippen. Die is bewust ontwikkeld en levert oranje kippen en kippenvlees op. Natuurlijk en uniek. Zo is oranjehoen. Als toonbeeld van Hollands welvaren. Deze kippen hebben een weergaloze smaak en een volledig stressloos leven. Dat proef je aan alle kanten.

”Je moet dit zelf zien en proeven. De kleur en de smaak zijn weergaloos en onderscheiden Oranjehoen van alle andere kippen. Dit is met recht een vijfsterrenkip: unieke kleur, malse smaak, betere voedingswaarde, betere leven en de beste kwaliteit.”

Wat eten de dames?
Het Oranjehoen wordt verwend tot en met. Johan en Annelien mixen reststromen van groenten en kruiden zoals wortels, bieten, oregano en kurkuma. Daar smullen de kippen van. De voedingsstoffen uit de kruiden maken antibiotica overbodig. Door het toedienen van de extra kruiden en groenten bevat het voer extra mineralen en vitamines. Daardoor krijgt de kip een unieke smaak. Mals en onweerstaanbaar.

“Het is een zoektocht van een aantal jaar geweest, waarin we veel hebben onderzocht. Uiteindelijk kwamen we uit bij een mix van wortel, rode bieten en kruiden. Groente die van de akkerbouw komt. Reststromen die ongeschikt zijn voor de winkels krijgen zo weer waarde voor de kippen. Dat kleurt de kippen en hun vlees en geeft het al haar extra smaakt mee.”

Bekijk het assortiment