Jij kent de wetten van het wild: Grote stukken (hert, wild zwijn) vragen tijd en geduld, leveren robuuste gerechten op en zijn ideaal voor je winter-BBQ of stoof. Kleine stukken (fazant, eend, haas) zijn snel klaar, zien er elegant uit en passen perfect in moderne, lichte en verfijnde bereidingen. En hoe is dat bij je nieuwe generatie keukenbrigade? Deel je kennis met dit handige overzicht. 

Je kent ons. We leveren je al het wild exact zoals jij het hebben wilt. En we inspireren je graag. Daarom krijg je hier van ons een overzicht waarin je in één oogopslag bereidingsmethode, tijd en smaakprofiel ziet. Superhandig. Maak je meteen de nieuwe generatie keukenbrigades enthousiast mee voor ons mooie ambacht.  

Grote vs. kleine stukken wild 

Wildsoort / Deel  Bereidingsmethode  Bereidingstijd  Smaakprofiel  Ideaal voor 
Hertenbout  Low & slow op BBQ / oven  3–5 uur  Vol, mals, subtiel kruidig  Feestelijke diners, groot gezelschap 
Zwijnenprocureur (nekstuk)  Smoker / BBQ, pulled style  4–6 uur  Rijk, sappig, krachtig  Pulled wild, stoofachtige broodjes 
Hertenribstuk / rug  BBQ / grill, hele stukken  1,5–2 uur  Elegant, rosé van binnen  Luxe hoofdgerechten, showcooking 
Fazantenfilet  Pan of grill, hoog vuur  6–8 minuten  Mager, subtiel, verfijnd  Lichte gerechten, salades, feestelijke borden 
Wilde eendenborst  Pan (op huid) + korte rust  10–12 minuten  Donker, vol, krokant korstje  Elegante hoofdgerechten, fine dining 
Hazenrugfilet  Pan of grill, kort bakken  8–10 minuten  Intens, diep van smaak  Chique gerechten met saus 
Konijnenbout  Stoof / oven  1,5–2 uur  Zacht, mild, aromatisch  Klassieke stoofschotels 

 

Bekijk hier het complete wild assortiment.