Dit wildseizoen staat in het teken van gemak, traditie en verrassende moderne bereidingen. Laat je inspireren door W&G Brinkhorst en fris meteen je wildkennis wat op. 

Klassieke wildsoorten zoals hert, wild zwijn, fazant, wilde eend en haas zijn bij uitstek geschikt voor rijke stoofschotels en gebraden gerechten – pure comfortfood in de herfst en winter.  

En ook in de moderne keuken wint wild aan populariteit. Denk aan wild op de barbecue, sous-vide bereidingen of gerechten die kort en krachtig op de grill worden bereid.  

In alle culinaire situaties is W&G Brinkhorst jouw wildpartner. Zowel voor de unieke en ambachtelijke stukken als voor deels voorbereid wild. We nemen je graag werk uit handen mét behoud van die onvergelijkbare wildsmaak. 

Vooral grote stukken wild zijn ideaal voor de barbecue: 

  • Hertenbout – langzaam gegaard om botermals te worden, met een subtiele rooksmaak. 
  • Zwijnenprocureur (nekstuk) – urenlang garen op de barbecue of smoker levert sappig, pulled wild zwijn op. 
  • Hertenribstuk of hele hertenrug – prachtig om in zijn geheel te grillen met een mooie korst, rosé van binnen. 
  • Wie kiest voor kleinere stukken zoals fazantenfilet of eendenborst, kan snel en elegant resultaat boeken met grill of pan. Door de beperkte grootte en fijne structuur van deze stukken hoeft de bereidingstijd kort te zijn. Ze lenen zich voor “à la minute” koken – handig voor de restaurantkeuken. Het resultaat oogt verfijnd (mooie filets, rosé kleur, dun gesneden op het bord) en de smaak is uitgesproken maar niet te zwaar. Daardoor passen fazant en eend goed bij lichte garnituren en feestelijke presentaties. 

Zo vormen fazant en eend de ideale tegenhanger van de grotere, robuuste wildstukken zoals hertenbout of zwijnenprocureur, die juist tijd en geduld vragen. En dankzij ons brede assortiment combineer je gemak in de keuken met verfijnde smaken. 

Wildservice van W&G Brinkhorst 

Met het ruime assortiment wild van W&G Brinkhorst heb je toegang tot een breed scala van producten: van hele hertenbouten en procureurs tot medaillons, filets en voorgegaarde stew-vriendelijke stukken.  

Maak je keuze naar maat, bereidingswijze en portie, zodat je precies dát product geleverd krijgt dat past bij jouw keuken en tijdsbudget.  

Ook de accountmanagers en wildspecialisten van W&G Brinkhorst staan klaar om je te helpen bij de keuze. Ze vertellen je precies welke stukken wild het goed doen op jouw BBQ en welke stukken baat hebben bij gul stoofwerk. Uiteraard denken we met je mee welke porties in jouw situatie commercieel het meest rendabel. Niet voor niets zijn we jouw partner in ambacht, smaak en gemak.