Onze samenwerking begon met kip Kiev 

De Gooise Tafel verzorgt wekelijks 7000 warme maaltijden. Aan huis en bij twee opvanglocaties. Eigenaar Daniëlle Schemkes-Visser vertelt wat de samenwerking met W&G Brinkhorst haar oplevert en hoe alles ooit begon met kip Kiev.

Wij bieden onze tafeltje dekje klanten – voornamelijk ouderen – een wekelijks wisselend menu met 20 verschillende gerechten aan. Onze maaltijden zijn nagenoeg allemaal vet- en natriumbeperkt. Gezond, vers, smakelijk en volgens het seizoensaanbod. Dat is waar wij voor gaan en daarop is ook de samenwerking met W&G Brinkhorst gestoeld. 

Maaltijdvoorziening 

“Vlak nadat de oorlog in Oekraïne was uitgebroken, werd ik benaderd door de bode van de gemeente Leusden. Ze zei: ‘We gaan crisisopvang doen voor Oekraïners. De huidige, lokale cateraar komt niet verder dan een stamppotje, bami of nasi en dat vinden ze niet zo lekker. Dus kunnen jullie het overnemen?’ Inmiddels doen we al drie jaar de maaltijdvoorziening voor twee opvanglocaties: in Leusden en in Hilversum. Dagelijks geven we 750 Oekraïners te eten.”  

“Door de Oekraïners kwamen we bij W&G uit. Oekraïners zijn erg gehecht aan hun kip Kiev, die wij zouden omschrijven als een kip cordon blue. Ik heb enorm gezocht om voor deze klantengroep passende maaltijdcomponenten te vinden en zo kwam ik bij W&G uit.  

Ik raakte aan de praat met accountmanager Theo Aalbers, hij bracht ons wat samples om te testen en inmiddels nemen we bijna al onze kip- en wildproducten bij W&G af.” 

Kwaliteit en flexibiliteit 

“Wij kiezen voor W&G omdat zij kwalitatief hele goede spullen leveren. Ze zijn onderscheidend ten opzichte van andere leveranciers. Zowel met het productaanbod als met de flexibiliteit van bestellen. Je kan vaak de avond van tevoren nog aangeven wat je de volgende ochtend nodig hebt. En het is een feit: de producten die we zochten, vonden we nergens anders. 

Receptuur 

“Ook met het aanpassen van receptuur zijn ze enorm klantvriendelijk en goed. Dat maatwerk maakt het een hele goeie samenwerking. Deze week ontdekten we bijvoorbeeld dat de Oekraïners onze kipkruiden toch erg scherp vinden. Dan ga je eens bellen: hebben jullie niet iets anders? En dan kan W&G indrukwekkend snel schakelen. 

Onderscheidend van W&G is ook het verse. Dat proef je echt. Bij anderen krijg je vaak diepvries, dat lijkt dan goedkoper. Maar dat hoeft dus niet altijd zo te zijn.”  

Voorjaar betekent asperges 

Wij brengen de maaltijden naar de mensen toe en werken met een weekmenu. Door de seizoensgebonden, verse producten van W&G kan ik mij als maaltijdservice onderscheiden van de grote, landelijke ketens. In de winter blinken we uit met wild, zoals de hertensucade met stoofpeertjes en de kipstoofpeertjessalade. In het voorjaar gaan we altijd voor de asperges. Volledig in het seizoen. Daarbij laat ik me graag verrassen door het inspirerende aanbod van W&G. Boerenham bij asperges is natuurlijk een fijne combinatie. En met Pasen hebben ze altijd prachtige mini rollades gevuld met eitjes 

Persoonlijk

Ik ben positief over de communicatie en samenwerking met de accountmanagers. De lijnen zijn kort en persoonlijk. Dat is ook essentieel. W&G levert hier inmiddels gemiddeld drie keer per week en Theo zit daarbij dicht op de bal. Hij tipt me vaak over speciale producten en brengt mij daardoor op goede ideeën voor onze weekmenu’s. Ik kan hem altijd bellen en appen. Zo wil je wel graag je samenwerking hebben. 

Toevallig stuurde ik Theo gisteravond een appje over bepaalde kip in pestosaus. Of dat in het assortiment van W&G zit. Hij vraagt het meteen voor mij na en denkt mee om tot een creatieve oplossing te komen. Door de fijne samenwerking sluiten wij goed aan bij de wensen van onze cliënten.”  

”Door de seizoensgebonden, verse producten van W&G kan ik mij als maaltijdservice onderscheiden van de grote, landelijke ketens.”Daniëlle Schemkes-Visser, De Gooise Tafel Maaltijdservice