‘Eerlijk en heerlijk’

Vaak wordt er gedacht dat gevogelte als duif, kwartel en Veluwse eend exclusief is, waardoor het niet op menu past bij de ‘gemiddelde’ Nederlander, maar is dit echt zo?
W&G Brinkhorst biedt een breed assortiment ‘vergeten gevogelte’ en laat je hier graag mee kennis maken, want deze producten zijn eerlijk en heerlijk!

Hout duif
Duiven leven het liefst op akkerlanden omgeven door bossen. Hier voeden zij zich met granen, zaden, overschot van de oogst, bessen en andere beschikbaar voedsel. Het donkere vlees van de duif is daardoor compact en mals. Daarnaast is duif ook nog eens heel makkelijk te bereiden! Een echte delicatesse van een panklare boerderijduif tot Anjou duiffilet gevuld met farce, gerookt of met vleugeldeel.

Kwartel
Het kleinste vederwild wat er is, dat is kwartel. Maar er wordt niet meer op kwartel gejaagd, dus onze mestkwartels komen dan ook van verschillende Franse boerderijen. Het kwartelassortiment is rijk en gevarieerd van panklare kwartels tot kwartelboutjes en voorjaarspaté. Vergeet natuurlijk ook niet de kwarteleitjes, die door hun formaat en kleur elk voorjaars- en zomermenu opfleuren.

Parelhoender
Stipkippen worden parelhoenders ook wel eens genoemd. Deze hoenderachtige vogels zijn goed bevleesd en hebben een lichte wildsmaak. Het vlees is mals en sappig en laat een bereiding toe zoals je kip bereid, maar ook als patrijs of fazant. Brinkhorst biedt een breed assortiment aan parelhoen, voornamelijk afkomstig uit Frankrijk. Befaamd zijn onze parelhoen karkassen voor het trekken van een krachtige en smaakvolle voorjaarsbouillon.

Veluwse eend
Eend begint steeds populairder te worden in Nederland. Dit is ook niet gek want het vlees van de eend is heerlijk zacht, fijn van draad, mager en puur van smaak. De Veluwse eend leeft in de diervriendelijke stallen, hier is veel ruimte en licht. Bij W&G Brinkhorst hebben wij een uitgebreid assortiment van delen van de hele eend tot grove Veluwse eenden burgers en gerookte Veluwse eendenborst.

Ben jij al geïnspireerd om het vergeten gevogelte gebruiken?! Neem gerust nog een kijkje in ons assortiment.
Foto: Parelhoen suprême