“Wij maken er graag veel werk van, maar feitelijk spreken de smaken voor zich”

“Chalet Helenaheuvel in Doorn is een echte lunch locatie. Midden in het bos. Wild past hier super goed.” Vertelt Barry Meurs. Samen met zijn vroegere leermeester Joop Ruijters zwaait hij de scepter in de keuken. “We worden vaak geïmiteerd, maar dankzij de inspiratie van W&G Brinkhorst blijven we de collega’s steeds stappen voor. We brengen het lunchgenre naar een hoger level.”

“Bij een wilde lunch kunnen wij ons alles voorstellen. Vanaf ons terras zie je de hei in bloei, alle seizoenen trekken voorbij en wij sluiten daar graag bij aan met de kaart.”

Joop en Barry komen uit de a la carte keuken en daarvan genieten de gasten. “We werken zo origineel mogelijk, met streekproducten en gefermenteerde groente. Rode kool, witte kool, uien. Dat ziet er fantastisch uit in combinatie met wild en de broodjes. Veel maken we zelf. De producten van W&G Brinkhorst helpen ons om de verfijning terug te brengen in de keuken.”

Barry werkt al ruim 20 jaar met producten van W&G Brinkhorst. “Altijd goed en betrouwbaar! Kijk als je ergens tevreden mee bent, moet je het zo houden. Als iets goed is, is het goed. Zeker met de persoonlijke klik erbij. We houden van die continue verrassing met nieuwe smaken en combinaties. Telkens als ik de brochures opensla denk ik: ‘Ja! Dat is ook heel lekker’. Pulled wild zwijn bijvoorbeeld en de wildworstjes heerlijk! Dat komt mooi en luxe op het bord. Inspirerend!

Goede producten, vakmanschap en een fijne sfeer in de keuken. Zo creëer je het perfecte plaatje. Loop altijd een stukje harder voor elkaar. Maak plezier. Dat proeven gasten aan alles.

Wildpaletjes hebben wij altijd op de kaart. Met een paté, een mousse, een hammetje. Dat liep al geweldig en elke keer geven we er nieuwe schwung aan met W&G Brinkhorst. Nu bijvoorbeeld met het gekonfijte kwartelpootje. Dat zie je eigenlijk alleen a la carte. Het geeft meteen veel meer beleving op het bord. Gasten genieten ervan.

BarryMeurs & Joop Ruijters

Châlet Helenaheuvel
St. Helenalaan 2
3941 EH Doorn

www.helenaheuvel.nl