Remco Poppe van Restaurant KEES 

Het was vlak voordat de horeca door coronamaatregelen moest sluiten: een partij voor 700 man bij theaterrestaurant KEES in de Spiegel, in Zwolle. De klant wilde vlak van tevoren graag een andere cocktail in plaats van de voorgestelde kipcocktails. “Okay”, dacht chef-kok Remco Poppe, “dan zullen we nu eens zien of accountmanager Petri van den Bosch zijn uitspraak kan waarmaken: ‘bij W&G Brinkhorst kunnen we alles’.” Die 700 cocktails kwamen er. W&G leverde. Iedereen blij.

“Dit is een tof voorbeeld van onze samenwerking”, vertelt Remco Poppe. “Vanaf het begin is er een klik met vertegenwoordiger Petri. Hij denkt en werkt al drie jaar echt met ons mee. En dan blijkt het onmogelijke toch waar te maken. Dat is fijn werken natuurlijk.”

“W&G Brinkhorst helpt ons vooral bij feesten en partijen. We kunnen hier in de theaterzaal In de Spiegel zo’n 800 man kwijt. Het is ideaal als je de voorbereiding van de gerechten voor zoveel gasten niet allemaal zelf hoeft te doen. En de kwaliteit van W&G is constant goed. Daar kunnen we zelf niet tegenaan werken.”

Omdat we de producten van het PURE-label gebruiken, scheelt dat ons enorm veel tijd.

Poppe werkt sinds 2019 als chef-kok bij KEES In de Spiegel. Na banen als souschef bij een hotel en als chef bij een ander restaurant was hij op zoek naar iets nieuws. Het concept ‘alles is mogelijk bij KEES’ bevalt hem prima. “De ene keer een lunch bij Café Foyé in Odeon, dan werken in theaterrestaurant KEES en dan weer een grote partij In de Spiegel. Die afwisseling is gewoon leuk. Omdat we voorbereide producten van het PURE-label gebruiken, scheelt ons dat enorm veel tijd. Om 20.00 uur zijn we meestal klaar. Da’s ook fijn als je een gezin hebt.”

Eerlijk is eerlijk, toen een leverancier hem destijds tipte over W&G was Poppe eerst sceptisch. Hij en zijn team draaiden de productie namelijk grotendeels zelf. Na het uitproberen van een aantal samples ging de knop snel om. “Mijn W&G favoriet? Dat is de sukade van Black Angus. Daar kun je zoveel mee doen: in de stoof, in plakken snijden, gewoon als hoofdgerecht. Echt top.”

“Op dit moment zijn we aan het proefkoken met nieuwe W&G-producten voor de wilde lunch. Sousvide gegaarde fazant met knoflookjus bijvoorbeeld. En iets leuks met hertenrug. Oh, en de eendenkroketjes! Echt top. De wildsalade gaan we ook vast gebruiken tijdens buffetten. Mogelijkheden genoeg! Bij producten van W&G weet je gewoon dat het goed zit.”

Theater Restaurant KEES / De Spiegel / Zwolle / www.zwolsetheaters.nl/kees