Stijn Oomen van Restaurant NU

“Je merkt het gelijk aan de gerechten als een chef-kok niet in topvorm is. Dat is één van de redenen waarom we blij zijn met de producten van W&G Brinkhorst: de kwaliteit daarvan is constant goed en ambachtelijk.”

Zo’n 13 jaar geleden namen Stijn Oomen en zijn vrouw Marja een chic restaurant over in Eersel. Het paar koos voor een laagdrempeliger concept en maakte van restaurant NU een ideale plek voor gezinnen.

“Het draait bij ons om kwaliteit en gezelligheid”, vertelt gastheer Stijn Oomen. “Ouders genieten boven in ons restaurant van verrassende streetfood of mediterrane gerechten, terwijl hun kinderen zich in onze kinderkamer vermaken. Onder toezicht van onze supernanny.”

“In het voorjaar en in de zomer hebben we regelmatig evenementen, bruiloften en barbecues in onze restauranttuin. Bijna al het vlees dat we gebruiken is van W&G Brinkhorst. Zoals steaks, short rib, straks ook de runderhaas. Superhandig. En natuurlijk de kipsaté. Die is lekker mals!”

“We kunnen veel sneller en efficiënter werken,
omdat W&G Brinkhorst een flink stuk mise en place voor ons doet.”

Anderhalf jaar werkt Oomen nu samen met W&G Brinkhorst. En dat bevalt goed. “Accountmanager Alex biedt goede ondersteuning, denkt echt mee over wat het best bij ons en onze kaart past. In het begin heeft het werken met het PURE-label ons wel koks gekost. Die vonden dat ze met voorbereide producten minder hun eigen identiteit kwijt konden. Inmiddels is iedereen hier overstag. Een kok wil ook weleens een weekendje vrij.”

“De kwaliteit van W&G Brinkhorst is altijd top. Het scheelt ons zoveel werk, dat we onze keukenbrigade bijna konden halveren.”

“Samen met chef-kok Marlies stel ik het menu samen. De inspiratiesessies van W&G Brinkhorst brengen ons vaak op ideeën. De presentatie! Het concept van koks op weg helpen! Fantastisch. Zo heb ik de kalfspicanha ontdekt. Door die dikker te snijden en kort te grillen, geef je een heel andere draai aan een vitello tonnato.”

“We breiden ons borrelassortiment uit met de luxe borrelplank van W&G. We gebruiken dan kip tempura op wortelspaghetti met hoisin saus. De lunch is hier nog vrij traditioneel, maar in een verrassingslunch zou pulled porc van W&G waarschijnlijk prima passen. Onze zomerspecial? Dat is een plank vol kleine hoofdgerechten zoals spare ribs, short rib, sucade, pulled hot chicken en kipdijspies, waar we met streekproducten een hele eigen draai aan geven. Ik kan iedereen aanraden om eens met W&G Brinkhorst in gesprek te gaan.”

Stijn Oomen
Restaurant NU
www.restaurantnu.nl