‘Langzaam en constant’

Sous-vide koken, het is al een lange tijd een populaire manier van garen. Ook niet vreemd want de mogelijkheden hiermee zijn eindeloos. En het biedt heel veel gemak. Weinig mensen zijn onbekend met het woord, maar lang niet iedereen zal zelf ook sous-vide koken. Hier lees je een aantal voordelen van sous-vide koken, zodat jij ook enthousiast aan het werk gaat met (door W&G bereide) sous-vide producten.

Het woord sous-vide komt uit het Frans, waar het ‘onder vacuüm’ betekent. Tijdens het sous-vide bereiden wordt het product in een luchtdichte zak, in een waterbad gelegd. Op deze manier wordt het product langzaam op een constante temperatuur gegaard. De temperatuur ligt tussen de 0-100°C. Jij bepaalt de temperatuur, dus jij hebt ook veel controle over het eindresultaat. Je kunt het resultaat voorspellen en manipuleren.

De voordelen van sous-vide koken
– Jij hebt de controle over het eindresultaat
– Veel producten zijn geschikt voor deze techniek; vlees, vis, groenten en fruit
– Producten worden gegaard in eigen sappen en blijven hierdoor lekker mals
– Smaken, sappen, vitaminen en mineralen worden behouden
– Producten blijven beter houdbaar doordat zij luchtdicht verpakt zitten

Bij W&G Brinkhorst bieden we een breed assortiment aan sous-vide gegaarde producten. Hier kan je als chef jouw favoriete product(en) uit kiezen. Deze producten bieden namelijk echt een helpende hand in de keuken. W&G richt zich op de perfecte garing van het product, jij richt je op de rest!