”Natuurlijk moet de maaltijd in de zorg een feestje zijn”

Theo Aalbers, weet alles van kip, wild en gevogelte en vertelt graag hoe W&G Brinkhorst met producten, smaken en bereidingstechnieken de zorg steeds verrast.

“Ik begon in 1982 als leerling-kok in een bejaardencentrum. Inmiddels werk ik 13 jaar bij W&G Brinkhorst als accountmanager voor de institutionele markt. Dat lijkt lang, maar als je kijkt naar onze geschiedenis dan ben ik een jonkie. Ruim 60 jaar geleden begon de vader van de huidige twee directeuren een poelierswinkel in Ede. Die ‘winkelmentaliteit’ proef je bij alle medewerkers. Wij bepalen niet wat de klant wil, de klant bepaalt dat zelf en wij leveren dat.

Vrijwel alles ontwikkelen wij samen met onze klanten, kruidenleveranciers en chefs. Dat betekent veel proeven en testen. Samen kom je tot mooie, originele producten. Zo kwam een klant met het idee om onze kipfilet plat te maken en als bodem te gebruiken voor pizza’s. En voilà: de kip filetto di pizza.

“Wij staan voor maatwerk en eerlijke, lekkere producten die aan de regels voldoen. Wij marineren. Rustig aan, met respect voor het product. Je kunt dat zelf zien en proeven. Snijd maar eens een kipsaté van ons door. Dan zie je aan de binnenkant het witte van de kip. Met smaak!

Natuurlijk moet de maaltijd een feestje zijn. In een zorginstelling zit niemand vrijwillig en juist deze mensen hebben recht op een mooie maaltijdbeleving. Neem de ouderen, zij hebben ons land opgebouwd en wij profiteren daarvan. Daarom vind ik dat hun maaltijd eerlijk en smaakvol moet zijn. Met producten die passen bij de beschikbare regenereertechnieken. Daarover adviseren we ook: leg onze kalkoen millefeuille beter niet op een bord onder een deksel, dan blijft ie lekker. Heb je alleen een heteluchtoven? Stap dan over van kipfilet naar een gevuld product van kipdij.

W&G Brinkhorst speelt goed in op de behoeften vanuit de zorg. Bijvoorbeeld met wat zwaardere amusehapjes, rijk gevuld met natuurlijke eiwitten. Twee amusehapjes geven genoeg om een eiwitmoment op een bepaalde dag te pakken. Deze amusehapjes zijn geportioneerd verkrijgbaar en op rol. Of neem een eiwitrijk splitstokje met een stukje zuurkool en fazant.

W&G Brinkhorst is een familiebedrijf met een no nonsens cultuur. Wat wij de klant beloven, doen we ook. Kunnen we iets niet? Dan beloven we het niet. Kwaliteit staat bovenaan.’’