Peter de Leeuw van DOK Bar&Bites in Dordrecht onderneemt al 12 jaar in de horeca. De samenwerking met W&G Brinkhorst is ingegeven door service, gemak en slim omgaan met kaart en inkoop. 

“Mijn visie op gastvrijheid is dat we servicegericht werken en de etiquette volgen. Wat betreft de gerechten in de keuken zoeken we naar minimalisme met een explosie in presentatie, smaak en beleving. Met W&G slagen we daarin.” 

Hoe kwam je met W&G Brinkhorst in contact?

“Een aantal jaar geleden sprak ik accountmanager Maurice persoonlijk. Hij gaf aan dat W&G naast het gebruikelijke poeliersassortiment ging werken met een lijn van op maat voorbereide producten. We weten allemaal dat keukenpersoneel schaars wordt dus we zijn op zoek naar producten waarmee we ook snel kunnen werken.  

Ik sloeg aan op het gemak en de service die W&G biedt. Ze denken mee met de ondernemer.  Ik kan dat waarderen. Ik ben persoonlijk in Best geweest en zag dat je kan aangeven hoe je je bestelling geportioneerd en gekruid wilt hebben. Daarin zijn ze heel flexibel.” 

Smaakvol voorbereid 

“De kansen voor onze kaart liggen in het aanbod van W&G: veel producten hebben maar weinig aandacht nodig. Ze zijn al smaakvol van zichzelf en voorbereid zoals we dat wensen. Wij hoeven dan alleen nog de finishing touch te doen en het gerecht mooi te presenteren. Dat is heel relaxed om mee te werken.  

Voordeel van het inzichtelijke assortiment is ook dat je als klant goede kostenberekeningen kunt maken voor je onderneming. Klein voorbeeld: als producten al gegaard binnenkomen, scheelt je dat op je energierekening. Zo eenvoudig is het.” 

Bestelling online én telefonisch 

“Vooral het persoonlijke contact met W&G vind ik prettig en goed. Ik word regelmatig gebeld en écht iedereen vraagt of we nog content zijn met de producten en de samenwerking.  

De chauffeurs die afleveren zijn enorm betrokken. En de dames van de binnendienst bellen me vaak ‘s middags even om te informeren of we nog iets nodig hebben. Ik vind dat heel fijn want soms ben je zo druk in je zaak dan vergeet je dat. Ik kan mijn bestelling online doorgeven, maar ook even telefonisch. Prettig! We leven al genoeg digitaal, hoe fijn is het om echte mensen te horen en even persoonlijk contact te hebben.”    

Heb jij favoriete producten voor het voorjaar?

“Vooral met de runderbrisket doen wij veel. Dat is wel mijn favoriet. We verwerken hem in meerdere gerechten, steeds met een andere bereiding. Ik maak er stoofvlees van, we gebruiken hem ook in de lunch met een steak sandwich. We garen hem door en maken er rendang van. Voor de avond kun je hem naturel bakken en met wat garnalen en krab erbij wordt ie Surf & Turf. De runderbrisket is een heel breed en goed product, ook prijstechnisch gezien.”