René Bruins van Mr Mofongo

“Het is steeds de kunst om de balans te vinden. Tussen verrassing en voldoening. Daar spelen we mee, in de smaken en in de gerechten. Het assortiment van W&G Brinkhorst helpt ons daarbij.”

Continue uitdagend

“Je wereldreis begint bij Mr Mofongo in Groningen”, vertelt chef René Bruins. “We verrassen onze gasten met een culinaire belevenis die zijn weerga niet kent. Het leuke is dat we los van seizoenen en trends werken. Je maakt hier een wereldreis tijdens de koffie, lunch, borrel en diner. Dat kan Japans zijn of Mexicaans of Spaans. Noem maar op. We gaan echt de wereld over.”

“Het leuke is dat W&G Brinkhorst altijd meedenkt. Je ziet gewoon dat daar met heel veel passie gewerkt wordt.”

“Met tien koks werken we vanuit twee keukens. Beneden met een wat vastere kaart en boven met kleinere gerechtjes om te delen. Ons handelsmerk is de smaakvolle, wereldse verrassing. Onze gasten genieten ervan in het restaurant, cocktailbar, Rooftop Wine Bar en Greenhouse.”

“Ons team is hecht. Het werk is continue uitdagend. Wij blijven ons in dit horeca-concept ontwikkelen. We destilleren onze eigen whisky’s en likeuren. We branden zelf koffie. We werken in open keukens. Wij bieden een totaalbeleving.”

“De geportioneerde hertenbiefstukken zet ik graag op de kaart. Ze zijn smaakvol en efficiënt. In de Winebar op het dak doen we veel met charcuterie. De zwijnscoppa en wat eendenworsten. Met hun aardsere tonen, passen deze exclusievere vleessoorten goed bij wat zwaardere wijnen. Zo onderscheiden we ons van de rest van Groningen.”

Aanrader: black Angus sucade

“Voor grote partijen benut ik graag de sous vide producten van W&G Brinkhorst. De black Angus sucade gegaard combineer ik dan bijvoorbeeld met de ganzenlevers.

Ik ben fan van de ganzenlevers van W&G Brinkhorst omdat ze mooi groot en schoon zijn. De sucade bak ik krokant. Met crème van aardpeer erbij en specerijenjus. Daarop leg ik een stukje gemarineerde ganzenlever. Daaroverheen komt onze eigen whisky, onverdund dus 82%. Dat steken we aan tafel aan zodat de ganzenlever er helemaal over wegsmelt. Het resultaat is groots: een wow-effect van wereldklasse!”

“We kiezen ervoor om onze saté door W&G Brinkhorst te laten marineren. We doen aardig wat kilo’s in de week. Het  scheelt ons zo twee uur werk op een dag. Ik streef er wel naar mijn personeel maar acht uur op een dag te laten werken. En dat lukt! Als ik deze keuzes maak.”