Robbert Ossenkoppele, chef-kok De Lunterse Boer: Liefde, passie en zorg voor het vak
Chef-kok Robbert Ossenkoppele van De Lunterse Boer is enthousiast. “Wij staan voor liefde, passie en zorg voor het vak. Dat is iets wat wij heel graag zien en zo benaderen we de gasten. Met vakwerk en maatwerk. Precies zoals de samenwerking met W&G ook is.”
“Ons team in de keuken heeft ruim 80 jaar ervaring. We gaan voor kwaliteit, hanteren een vierdaagse werkweek én we zijn op zondag vrij. Dat is wel uniek in horecaland. Met plezier en liefde voor het vak leren we de nieuwe generatie graag hoe je iets moois maakt van bijvoorbeeld een kipvleugeltje. Leveranciers zoals W&G zijn daarin heel belangrijk, ze leveren ons het maatwerk. Zodat wij – vanuit onze gedrevenheid voor onze gasten – kunnen doen wat we moeten doen.”
Een reetje uitbenen
“Straks komt hier bijvoorbeeld iemand even een reetje uitbenen. Onze gasten vinden dat helemaal fantastisch. Ze willen het op een barbecue bereid hebben. Normaal gesproken doen we dat niet, maar we denken altijd graag mee en zoiets is natuurlijk supermooi om te laten zien.”
In de bossen
“Lunteren is vlees georiënteerd. We werken graag met herkenbare, regionale producten van lokale leveranciers. Zo weinig mogelijk uit het buitenland. Dan kan ook prima, kalfjes en lammetjes komen uit de buurt en we zijn hier midden in de bossen.
Ons wildseizoen beslaat het hele jaar, met hazenruggen, hertenbiefstukken, houtduifjes. Mensen komen uit de wijde omgeving hierheen om wild te eten. Ook in het voorjaar. We serveren graag onze huisgemaakte lamsstoofpotjes.
Alle technische delen van het lam gebruik ik graag omdat daar de meeste smaak aan zit. En mijn favoriet is wel de speciaal bereide lamsnek.”
Maatwerk
“De samenwerking met W&G is sowieso echt fantastisch. Doordat ze altijd maatwerk leveren. Als ik bijvoorbeeld alleen maar het vleugeltje van de kalkoen nodig heb en niet het boutje en het dijtje dan krijg ik dat echt op maat geleverd. Dat heb ik eigenlijk nooit eerder meegemaakt. De kwaliteit is altijd goed en W&G is de enige leverancier die werkelijk altijd op tijd levert. Dat is absoluut uitzonderlijk! De producten zijn er altijd al voordat ik binnenkom. Alles wat ik ’s avonds bestel, ligt ’s ochtends in mijn koelcel. Je kan je voorstellen dat dat superfijn werken is.”
Herkenbaar én verrassend tegelijk
“Kalkoenvleugels, lamsnekjes, lamschouders en al het jonge gevogelte daar werk ik graag mee in voorjaar en zomer. De technische delen zijn voor ons heel interessant. Daar kunnen we heel creatief mee zijn. Ik neem bijvoorbeeld een vleugeltje van een piepkuiken. Dat gaar ik heel zachtjes. Daar trek ik alle botjes uit, dan konfijt ik het en soms rook ik het nog. Dan krijg je een heel interessant ‘botloos kipvleugeltje’. Dat is voor gasten herkenbaar én verrassend tegelijk door de speciale bereiding.”
Tip van Robbert voor collega’s
“Ga langs en ga in gesprek met de slagers en poeliers van W&G. Dan zie je wat er daadwerkelijk mogelijk is. Je kunt alles zo prachtig op maat geportioneerd, gekruid en voorbereid aangeleverd krijgen. Zeker voor collega’s met wat minder personeel is dat zoiets goeds. Want al datgene wat jij in je keuken wil, maar door tijd- of personeelsgebrek niet kan, dat kan W&G voor je opvullen.”