Eet gewoon altijd lekker!

Smooth en smaakvol. Met de voedingswaarde van vlees. Hoe ervaart foodprofessional Edwin van den Oever van EDES Proeflokaal deze nieuwe lijn van W&G Brinkhorst?

“Mijn stelregel: eet gewoon altijd lekker! Ik hou wel van vega. Het is een enorme trend en een derde van ons menu is vegetarisch. Maar ik eet ook heel graag vlees. Mooi vlees, echt lekker en zo verantwoord mogelijk. Die insteek herken ik bij W&G Brinkhorst. De nieuwe vegaproducten zijn een logische en goede aanvulling met een bovengemiddelde kwaliteit.

De toekomst van onze planeet verlangt dat we innovatief en verantwoord met ons voedsel omgaan. Dat is exact wat hier gebeurt. Dierlijk eiwit is heel belangrijk voor ons en deels kun je het vervangen door plantaardig. Chefs kijken graag naar de voedingswaarden en de balans. Dat is hier dik in orde.
Ik denk dat juist de koks in de instellingen vega nog een beetje extra aandacht kunnen geven. Je wilt een goede structuur, een fijn mondgevoel.

Juist eenpansgerechten zoals nasi, pastagerechten of stoofschotels zijn bij uitstek geschikt om met vega gehakt te werken.
Voor snelle, lichte caesarsalades of warme lunchgerechtjes wil je stukjes, met bite en smaak. Dan zijn de reepjes weer fijn. Ze hebben een open structuur en nemen goed smaak op. Daar kan je als chef je creativiteit in kwijt.
Of neem de at sea schnitzel. Een prima alternatief voor tonijn in een salade nicoise. De burger met zeewier en algen is wel echt een verrassend lunchitem dat zich mooi laat verwerken.
Het is fijn om meer mogelijkheden te hebben. En het mooie van de W&G vegaproducten: de smaak en de structuur zijn perfect. Net als de voedingswaarde. Je gasten krijgen er een gezond en voldaan gevoel van. En eerlijk is eerlijk, gemak dient de chef. Vooral de burgers gaan een grote vlucht nemen! Dat voorspel ik je.”

Edwin van den Oever van EDES Proeflokaal