Wild Leven Zwijnsstoof

Op zoek naar de mooiste lokale ingrediënten voor een heerlijke wildstoof zijn we uitgekomen bij het wilde zwijn en een heerlijk Bockbier. Het resultaat; een rijk gevulde melange van wildzwijn, verse groente en kruiden, zachtjes gestoofd in Wild Leven Bockbier. Meer weten kijk in ons assortimentsoverzicht.

Het wilde zwijn

De stand van het wilde zwijn op de Veluwe is in de afgelopen decennia niet zo hoog geweest als dit jaar. Met de zachte winters en een groot aanbod aan voedsel groeit de populatie gestaag. Meer natuurlijk vlees dan wild is er niet dus een prachtig basis voor ons nieuwe recept.

Hert bier van de Veluwe

Sinds een aantal jaren kennen we een unieke bierbrouwerij in Putten “Hert Bier” zij brouwen op ambachtelijke wijze een aantal bieren met het thema  “Leven” Hun naam, hun filosofie en hun bier passen precies bij onze gedachte over deze wildstoof van de Veluwe.  Wij hebben gekozen voor; Wild Leven, Dit bockbier heeft een aantrekkelijke donkerbruine kleur. Je proeft mooie zoete tinten met een moutsmaak door gebrande caramelmout. Smaakvol tot ver in de winter door de gebruikte kruiden. Ingrediënten: o.a. zwarte mout, ambermout en kruidnagel.  Bekijk hun website

Verrassend recept

Ook Barry & Joop van Chalet Helena Heuvel in Doorn zijn enthousiast aan de slag gegaan met deze nieuwe wildstoof, en komen met een heerlijk gerecht voor de lunch. Flatbread met Wild leven zwijnsstoof, rucola, wortel en ingelegde rode kool. Maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden voor een lunch-, tussen- of hoofdgerecht. Wij zijn benieuwd naar jullie creaties!