Vegetarisch barbecueën met kip
Het klinkt gek: vegetarisch barbecueën met een lekker stukje vlees.
Toch is dit echt het geval in Zuid-Afrika. Zij vinden namelijk dat kip niet echt vlees is. Volgens hen is kip een soort van groente. Gelukkig weten wij wel beter en laten we u graag genieten van onze rijke kipvariaties.
Braaikip
In Zuid-Afrika is er op zaterdag- of zondagmiddag een heilig ritueel, namelijk: de braai. Hier keuren de mannen het vlees, van tjoppies (lamskoteletten) tot boerewors. Als het vlees goed gekeurd is, wordt het met veel zorg bereid. Ondertussen vermaakt de vrouw zich met een heerlijk glaasje wijn in de tuin.
Saté Ajam
Oorspronkelijk is saté een Indonesisch of Maleis gerecht van drie stukjes geroosterd vlees op een bamboe spies. Dit wordt vaak langs de weg bereid en verkocht. In Nederland is het natuurlijk ook een populair gerecht en dan zeker met pindasaus. Veel koks maken saté Ajam of kipsaté van kipfilet, maar kipdijfilet leent zich hier ook goed voor. Kippendij is namelijk wat vetter en droogt dus minder snel uit bij het grillen.
Klik hier voor ons volledige assortiment en ontdek wat bij jou past.