Jij kent de wetten van het wild: Grote stukken (hert, wild zwijn) vragen tijd en geduld, leveren robuuste gerechten op en zijn ideaal voor je winter-BBQ of stoof. Kleine stukken (fazant, eend, haas) zijn snel klaar, zien er elegant uit en passen perfect in moderne, lichte en verfijnde bereidingen. En hoe is dat bij je nieuwe generatie keukenbrigade? Deel je kennis met dit handige overzicht.
Je kent ons. We leveren je al het wild exact zoals jij het hebben wilt. En we inspireren je graag. Daarom krijg je hier van ons een overzicht waarin je in één oogopslag bereidingsmethode, tijd en smaakprofiel ziet. Superhandig. Maak je meteen de nieuwe generatie keukenbrigades enthousiast mee voor ons mooie ambacht.
Grote vs. kleine stukken wild
| Wildsoort / Deel | Bereidingsmethode | Bereidingstijd | Smaakprofiel | Ideaal voor |
| Hertenbout | Low & slow op BBQ / oven | 3–5 uur | Vol, mals, subtiel kruidig | Feestelijke diners, groot gezelschap |
| Zwijnenprocureur (nekstuk) | Smoker / BBQ, pulled style | 4–6 uur | Rijk, sappig, krachtig | Pulled wild, stoofachtige broodjes |
| Hertenribstuk / rug | BBQ / grill, hele stukken | 1,5–2 uur | Elegant, rosé van binnen | Luxe hoofdgerechten, showcooking |
| Fazantenfilet | Pan of grill, hoog vuur | 6–8 minuten | Mager, subtiel, verfijnd | Lichte gerechten, salades, feestelijke borden |
| Wilde eendenborst | Pan (op huid) + korte rust | 10–12 minuten | Donker, vol, krokant korstje | Elegante hoofdgerechten, fine dining |
| Hazenrugfilet | Pan of grill, kort bakken | 8–10 minuten | Intens, diep van smaak | Chique gerechten met saus |
| Konijnenbout | Stoof / oven | 1,5–2 uur | Zacht, mild, aromatisch | Klassieke stoofschotels |
Bekijk hier het complete wild assortiment.